Вторник 16, Април 2024г.

Калин Илиев насърчи ученици от СУ „Васил Кънчов“

            Калин Илиев- дизайнер на „Мерцедес“ и съосновател на студиото WonderSwamp, гостува в училище „Васил Кънчов”. Преуспелият врачанин разказа пред учениците за пътя от ученическите си години до момента, сподели с тях детските си мечти и трудностите, през които е минал, за да ги осъществи. Калин е човек с разнородни интереси най-вече в дигиталната индустрия. Почти 10 години той развива различни проекти в областите на графичния и индустриалния дизайн, онлайн пазари, видео реклама и дигитален маркетинг. Гонейки една от детските си мечти, през 2012 година печели изключително престижен конкурс за автомобилен дизайн, с което получава шанс да започне работа в Германия в най-елитното тунинг студио на Mercedes – Brabus. Осъществил вече една голяма мечта, той решава да се върне в България, където заедно с двама от най-добрите си приятели, създават и развиват студиото за онлайн видео маркетинг WonderSwamp с натрупано до момента портфолио от над 130 български и международни клиенти. Този успех му дава още по-голяма вяра и в години след това стартира и успешно развива още две компании. Една от тях специализира в бутоковия начин на обслужване на клиенти в изграждането на корпоративна идентичност под името Eyas Design, а втората е дигиталната агенция BrandЪ.

            „За да успеете да осъществите мечтите си, трябва да работите здраво, да сте смели, да ги споделите и презентирате пред колкото се може повече хора, за да може да ги реализирате с критиката, която сте получили“, обясни пред присъстващите Калин Илиев. Самият той споделя, че има още запленяващи идеи за в бъдеще, но му трябва време да ги осъществи.  „Не е важно от къде си тръгнал, по-важното е до къде ще стигнеш“, заключи преуспелият врачанин и насърчи учениците да имат мечти, да ги следват, колкото и невъзможни да изглеждат те, да пътуват повече, непрекъснато да разширятват кръгозора си, да търсят творческо развитие и да не спират да искат от себе още и още, в преследване на следващата цел. 

Срещата беше вдъхновяваща и поучителна за ученици и преподаватели, а накрая беше запечатена с обща снимка за спомен. Сред присъстващите на гост-лекторската инициатива, която е традиционна за врачанското училище, беше председателят на училищното настоятелство и директор на ОИЦ-Враца - Цвети Иванова.

 

Сподели: