Петък 26, Април 2024г.

С внасяне знамето на училището и издигане на националния флаг под звуците на химна започна официалната церемония в училище "Васил Кънчов" във Враца по случай началото на учебната година. Събитието беше уважено от кмета на община Враца г-н Калин Каменов, г-жа Румяна Цветкова, старши експерт в Регионално управление на образованието във Враца, родители и гости.

           Учебната 2016/2017 година беше открита от директора на училището ни г-н Димитър Марков. Той поздрави всички ученици, преподаватели и родители с началото на учебната година.

             Приветствие към учители, ученици и родители отправи и кметът г- н Каменов.

            Към най-малките ученици се обърна г-жа Силвия Коцилковска, като им пожела да имат много щастливи моменти в училище и да бъдат отворени към знанието.

             По време на официалната церемония бяха прочетени поздравителни адреси, получени от различни институции в града.

             С песни и стихотворения беше отправен поздрав от ученици към ученици, преподаватели, родители и гости, а след това любимите приказни герои на децата въведоха първокласниците ни в училище, минавайки под пъстрия венец. В края на церемонията удари първият учебен звънец и по традиция директорът лисна менчето, за да ни върви по вода през цялата година, въпреки промените, които предстоят да се реализират в областта на училищното образование.

           Ученици от 6”б” клас поднесоха цветя на паметника на патрона на училището, където бе проведена кратка беседа, посветена на живота и делото на Васил Кънчов, която ни припомни защо трябва да сме горди от това, че училището ни носи името на този възрожденец.

   
   
   

  

  

Сподели: